Oversikt klasse B

DSC04142
All føreropplæring og øvelses kjøring starter nå med Trafikalt Grunnkurs. Kurset er på 3 samlinger på skolen til sammen 10 undervisningstimer. Og en samling med undervining i førstehjelp med særlig fokus på trafikkulykker. I tillegg kommer Mørkedemonstrasjonen som alle må ha, gjennomføres i tiden oktober mars. 
  • Trinn-Teori inkl E-Teori: 4 samlinger til sammen 12 timer: info om opplæringen, gjennomgang av bilen og om mennesket i trafikken, alle trafikkreglene og bruken av disse, bilføreransvaret og plikter ved trafikkuhell

  • Kjøring på trinn 2: bruk av bilen: styring, bremsing, rygging, parkering, sikkerhetskontroll, en veiledningstime.

  • Kjøring på trinn 3: All adferd i trafikken: bykjøring, feltvalg og plassering på veien, lyskryss, rundkjøringer, landeveg og motorveg og forbikjøring, sikkerhetskurs på bane – glattkjøring – og en veiledningstime.

  • Trinn 4: sikkerhetskurs på veg - avsluttende opplæring - består av to timer i klasserom med fokus på risiko, 5 timer langkjøring i ulike vegmiljø, 4 timer kjøring i ulike vegmiljø der eleven og har mer ansvar for planleggingen av kjøringen, avsluttes med 2 timer oppsummering og refleksjon i klasserom.
Om nødvendig kan det så kjøres repetisjon her før kjøretentamen – en dobbeltime – og så førerprøven. De fleste ønsker og en oppvarmingstime rett før prøven. Hvor mange timer den enkelte trenger er helt individuelt. Avhengig av tidligere erfaring og muligheter for å øve privat, elevens læreforutsetninger og forberedelse til timene.
Påmelding kurs.